КиндиРу Варна Приморски | Варна | БългарияВернуться в раздел: Варна
 
КиндиРу Варна Приморски
Адрес: Червения площад ул.Княз Николаевич № 6 партер / вход от северната страна/ Телефон: 0897900401 Данный адрес e-mail защищен от спам-ботов, Вам необходимо включить Javascript для его просмотра. Перейти на сайт

ПРОГРАМАТА НА АКАДЕМИЯТА ЗА БЕБЕТА, ДЕЦА И РОДИТЕЛИ КИНДИРУ

е създадена в Австралия през 1982 г. от Маргарет Сасе, майка на пет деца и специалист по ранно детско развитие. Три от нейните деца и днес развиват започнатото от нея.

КиндиРу присъства в 13 страни и насърчава естественото и здравословно израстване на бебетата и децата до 5 години.

За да се гарантира актуалността на програмата, екипът следи и внедрява новости от редица области като педиатрия, педагогика, психология и неврология. Доктор Джейн Уилямс, директор научно-развойна дейност на КиндиРу, е признат автор с множество научни публикации и работи с водещи световни експерти.

80% ОТ РАЗВИТИЕТО НА МОЗЪКА СЕ СЛУЧВА В ПЪРВИТЕ ТРИ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА. 90% - ДО ЧЕТИРИ ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

Правилните стимулации по време на този период, подпомагат развитието на детето, а липсата им може да доведе до забавяне интегрирането на мозъчната и двигателна дейности.

Нашата цел е бебетата и малките деца да имат възможността да преминат всички етапи на своето развитие по най-добрия начин и да са подготвени за постъпване в училище.

Програмата обхваща поредица от класове за бебета от шест седмици до деца на пет години и е съобразена със специфичните потребности на всяка възраст.

ЗАНИМАНИЯТА В КИНДИРУ
са съобразени с възрастта на вашето дете. Нашите класове са сформирани в зависимост от фазите на развитие на детето, което е много динамично:

ЕТАП ЕДНО: Бебетата идват на този свят с умения за несъзнателни движения и постепенно се учат да ги контролират.
ЕТАП ДВЕ: Учат се да се придвижват, използвайки двете страни на тялото си (дясна и лява) - в еднаква степен и често по едно и също време.
ЕТАП ТРИ: По-късно децата се учат да използват едната страна на тялото, независимо от другата и то в едно и също време.
ЕТАП ЧЕТИРИ: Учат се да пресичат с ръка или крак средната линия на тялото си.
ЕТАП ПЕТ: Този етап е на прецизиране и автоматизиране на двигателните им умения. Едната страна на тялото започва да се оформя като доминираща – по-често това е дясната страна. Цялото това развитие трябва да е налице, за да е готов детският мозък да премине към важния етап на училищната възраст.

     

Добавлено: Вторник, 12 Мая 2015 в 13:14
Просмотров: 94

Добавить комментарий

Комментарий:
   
 

Центры раннего развития в городе Варна

2013. Все права защищены.
Контактная информация по истечению времени может стать устаревшей и не соответствовать действительности